Krájač na pásiky pre rovnomerné prúžky mäsa
Konštrukcia krájača na mäso je rovnako jednoduchá ako účinná. Puzdro z odolnej a potravinárskej nehrdzavejúcej ocele spĺňa všetky hygienické normy v gastronómii a ponúka potrebnú stabilitu na spracovanie veľkého množstva mäsa. Veľký podnos na krájané potraviny uľahčuje spracovanie kúskov mäsa. Tie sa cez otvor s ochranným krytom dostanú k rotujúcim nožom, ktoré vtiahnu mäso do prístroja rýchlosťou 96 otáčok za minútu a nakrájajú ho na rovnomerné prúžky. Nakrájané mäso padá pod nože do nádoby, ktorú musíte mať pripravenú.
Hlavným prvkom krájača mäsa je rezacia jednotka vo vnútri stroja. Vďaka pevnej šírke rezu zaručuje rovnomerné spracovanie mäsa. Môžete použiť čepele so šírkou 3 (súčasť dodávky), 4 alebo 5 mm, ktoré sú k dispozícii pre spotrebič Royal Catering. Rezacie valce s rovnomerne rozmiestnenými nožmi sú umiestnené v robustnom oceľovom ráme, ktorý je úplne zasunutý do rezačky pásov mäsa. Rezacia jednotka je poháňaná strojom a z plátkov mäsa, ktoré sú do stroja vložené, nepretržite odrezáva prúžky.
Výmena rezacích valcov je úplne bezpečná. Hneď ako zdvihnete kryt s plniacim otvorom, motor sa automaticky zastaví. Tým sa zabráni poraneniu pri výmene nožov a počas prevádzky. Krájač na mäso stojí na štyroch gumových nožičkách, ktoré znižujú vibrácie a zabezpečujú pohodlnú prácu a stabilný stojan.
Je na vás, či chcete krájať bravčové, kuracie alebo hovädzie mäso, ale mäso by malo byť bez kostí, aby spotrebič mohol pracovať hladko a s najlepšími výsledkami.