Položka: EX20011693
|Model: RC-GG35030
Najnižšia cena za posledných 30 dní pred zľavou: 249,00 €
Tuk na povrchu je druh vazelíny vhodnej na použitie v potravinárstve, ktorá chráni grilovací plát pred hrdzou. Mastnotu odstráňte drevenou alebo plastovou špachtľou a potom dosku utrite kuchynskou utierkou. V prípade potreby povrch opatrne očistite trochou vody a prostriedkom na umývanie riadu.
Grilovacia doska v dôsledku vysokých teplôt sčernie alebo zožltne. Aby ste predišli takýmto škvrnám, nabudúce najprv naneste olej a postupne zvyšujte teplotu. Ak chcete škvrny odstrániť, opatrne vyčistite grilovaciu dosku prostriedkom na umývanie riadu a vodou. V prípade čiernych škvŕn naneste na postihnuté miesto trochu octu a nechajte pôsobiť 20 minút. Potom pridajte trochu jedlej sódy a počkajte ďalších 15 minút. Škvrny odstráňte pomocou drhnúcej hubky alebo jemného brúsneho papiera v smere štruktúry povrchu. Nakoniec pracovnú dosku očistite vodou a dôkladne ju vysušte. Používajte málo vody, aby neprenikla do zariadenia.
Aby ste zabránili vzniku škvŕn od hrdze, vyhnite sa zvyškom vody, kyselinám (ako je ocot, citrónová šťava, omáčky) alebo látkam obsahujúcim chlór (ako je bielidlo). Grilovaciu dosku udržiavajte čistú a po každodennom používaní ju osušte. Ak gril dlhší čas nepoužívate, použite naň aj tuk vhodný pre potraviny. Ak sa aj napriek tomu vytvorí hrdza, namočte postihnuté miesto trochou vody. Potom hrdzu odstráňte oceľovou vlnou, drhnúcou hubkou alebo jemným brúsnym papierom. Vždy trite v smere štruktúry povrchu. Na úplné odstránenie škvŕn hrdze sú vhodné aj priemyselné prostriedky na odstraňovanie vodného kameňa. Po vyčistení neutralizujte prípadné zvyšky kyselín alkalickým čistiacim prostriedkom.